– Anabole steroider er juks

Dennis Larsen Grüner trener flere ganger i uka og synes bruk av anabole steroider blir å jukse. Regjeringen ønsker nå å forby doping.

Vil bli sterk uten doping: Dennis Larsen Grüner vil trene seg opp på naturlig måte. Han mener bruk av anabole steroider burde forbys.
Foto: Truls Naas

Vil bli sterk uten doping: Dennis Larsen Grüner vil trene seg opp på naturlig måte. Han mener bruk av anabole steroider burde forbys. Foto: Truls Naas (Foto: Foto: Truls Naas)

DEL

OSLO: Mange bodybuildere har prøvd anabole steroider for å få muskler på den lettvinte måten.

Ungdommer som trener på helsestudio er potensielle misbrukere av stoffet som øker muskelmassen raskt.

– Vær tålmodig

– Vi burde smøre oss med tålmodighet, og bruke den tiden det tar å bli best, størst og sterkest, sier Dennis Larsen Grüner.

Han er klar for å gi hundre prosent på Elixia. Før trening forteller han hvordan han trener, hvor mye innsats han legger igjen, og hva han skal trene denne dagen.

– Jeg liker å trene hardt. Det gjør at jeg blir sterkere, pluss jeg øker muskelmassen min. Om jeg ikke gir hundre prosent på trening, vil det gå ut over resultat og mitt personlige mål. Målet er sommeren, som gir meg mye motivasjon. I dag skal jeg trene bryst sammen med triceps. Jeg gleder meg, sier han før treningen starter.

Vil forby doping

Antidoping Norge støtter regjeringens forslag om å forby doping. I en pressemelding fra Antidoping Norge, sier leder Anders Solheim følgende:

– Antidoping Norge er svært positive til de signalene som nå gis. Vi tror at et lovbrudd også mot bruk av doping vil være et tydelig signal fra storsamfunnet om at doping ikke er akseptabelt, og at vi ikke ønsker at unge mennesker skal ødelegge sitt eget liv.

Dennis er enig med at doping burde forbys.

– Det er bare bra, fordi da kan folk som stiller, konkurrere rent. De fleste propper i seg mye den siste uken, for å se størst mulig ut. Det er bare juks. Det er bra at doping blir borte, sier han bestemt.

Bivirkningene ødelegger deg

Mye forskning på dette området, viser at steroider ødelegger hormonene i kroppen. Du kan blant annet oppleve at du mister mer hår enn vanlig. Du får også ødelagt lever. Sædcelleproduksjonen din kan bli nedsatt eller stoppes, viser forskning.

Og ikke minst, du kan få en rekke lidelser, som for eksempel angst og store søvnproblemer.

Dennis mener at man er dum om man bruker det.

– Folk som velger å starte på noe slikt, er rett og slett dumme.

Enkelt å få tak i

Antidoping Norge er bekymret for utviklingen, og de hører fra flere og flere ungdom som kommer med bekymringsmeldinger.

– Vi er bekymret for utviklingen, og opplever stadig at flere deler denne bekymringen med oss. Det er dessverre relativt enkelt å få tak i dopingmidler, og altfor få har kunnskap om hvilke bivirkninger dopingmisbruk kan føre med seg. Det å bruke doping er å gamble med egen helse og kropp, påpeker Halvor Byfuglien, kommunikasjonsleder i Antidoping Norge.

– Ikke bli fristet til å bruke det!

Dennis mener de som bruker anabole stereoider jukser.

– Jeg mener steroider er juks. Det er juks fordi det vil ta mindre tid på å vokse i muskelmasse og miste fett. Vi burde smøre oss med tålmodighet, og bruke den tiden det tar å bli best, størst og sterkest, påstår Dennis.

Dennis kommer også med et budskap:

– Ikke bli fristet av resultatene steroider gir deg. Det ødelegger deg, og din fremtid som er sunn person.

Artikkeltags