Stolte etter historisk NM-sølv

Bygdø Monolitten tapte kampen om NM-tittelen i Rykkinnhallen. Men sølvvinnerne smilte godt likevel.

SØLVJENTER: Bygdø Monolitten-jentene smilte godt i Rykkinnhallen tross finaletapet mot storfavoritten Grei/Målløs fra Groruddalen. 
Alle foto: Arild Jacobsen

SØLVJENTER: Bygdø Monolitten-jentene smilte godt i Rykkinnhallen tross finaletapet mot storfavoritten Grei/Målløs fra Groruddalen. Alle foto: Arild Jacobsen

DEL

RYKKINN: Søndagens finalethriller endte med 3–4-tap foran over 800 tilskuere inne i Bærums storstue.Men tårene og den store frustrasjonen uteble blant Bygdø Monolitten-spillerne etter kampslutt.

– Det er bittert å tape en NM-finale, men jentene har god grunn til å være stolte, sier trener Rune Ali Zouar idet motstanderlaget hylles for gullet i Rykkinnhallen.

– Et eventyr

For tre år siden spilte overraskelseslaget i 1. divisjon. Og forrige sesong tok BMIL kun ett fattig poeng på 18 eliteseriekamper.

At Zouars jenter skulle spille NM-finale tolv måneder etter den pinlige jumboplasseringen, hadde ingen i verden trodd.

– Vi har vært ute på en tre års eventyrreise. Det er få som har dette før oss, sier Bygdø Monolitten-treneren, som har vært i klubben siden 2002.

– I finalen brukte vi også kun norske spillere. De fleste er i alderen 17–19 år, fortsetter Rune Ali Zouar stolt.

Rystet favoritten

Storfavoritten Grei/Målløs (3 i serien) vant til slutt søndagens finale fortjent 4–3. Men BMIL (6 i serien) overrasket stort og matchet groruddølene i tre perioder.

Skøyen-jenta Camilla Bergsmark (17) sendte vestkantlaget i føringen (1–0) med et lekkert «Zorro»-skudd midtveis i 1. periode.

– Hun (Camilla Bergsmark) har tekniske ferdigheter av en annen verden, skryter Zouar.

BMILs Martina Hall sørget for at stillingen var 2–2 etter to perioder. I 3. periode festet Grei/Målløs grepet, og laget gikk raskt opp i en 4–2-ledelse.

Stortalentet Bergsmark brukte også «Zorro»-kanonen da hun utliknet til 3–4 for BMIL syv minutter før slutt, men nærmere kom aldri outsideren NM-gullet.

– Surt at vi ikke klarte å få inn en ball til, men vi tar med oss utrolig mye positivt fra denne kampen. Vi spilte uten respekt, sier tomålsscorer Camilla til Ullern Avis Akersposten.

Superveteran Ingrid Gigstad (43) fra Røa er helt enig.

– Nå er jeg bare kjempestolt av jentene! Vi var bare et løkkelag, men nå er vi plutselig med i toppen. Det blir ikke bedre enn dette, sier Ingrid, som også har spilt Toppserie-fotball for Jardar og Asker.

PS! I herrefinalen slo Slevik Høyenhall-laget Tunet IBK 14–9.

Artikkeltags