Vålerenga tapte skjebnekampen

Vålerenga måtte vinne for å holde liv i drømmen om finale.

Vil ikke inn: Det gikk ikke helt Vålerenga og Magnus Hoff sin vei i kveld. Pucken ville ikke i mål.

Vil ikke inn: Det gikk ikke helt Vålerenga og Magnus Hoff sin vei i kveld. Pucken ville ikke i mål.

DEL

JORDAL: Men 2508 så at naborivalen Lørenskog vant 2–1 etter spilleforlengelse.

– Vi må berømme Vålerenga, vi var heldige som fikk det siste målet. Det var herlig for meg og laget, sa Lørenskogs matchvinner Kenny Corupe til TV 2 etter kampen.

Første periode startet med to tente lag, men det var Lørenskog som viste det mest. De startet friskt og det var bare en god Patrick DesRochers i Vålerenga-buret som holdt vertene inne i kampen. Vålerenga jobbet seg inn i kampen, men med to mann utvist i like før slutt var det Lørenskogs Mats Frøshaug som kunne triumfere. 31 sekunder før periodeslutt satte han inn 1–0 til gjestene til Klanens store fortvilelse.

Gjestene farligst

Med to spillere mindre på banen i starten av 2. periode ble Vålerenga presset tilbake. De sto imot og mot slutten av perioden gikk pucken fra Cato Cocozza til Kenneth Larsen før Jonas Oppøyen utliknet til 1–1.

Dette resultatet holdt seg gjennom tredje periode. Begge lag var frampå og ville gjerne vinne kampen. Det var gjestene fra Lørenskog som var farligst. Skuddstatistikken etter tre perioder viste 42–15 til Lørenskog noe som også viste hvor viktig Vålerenga-keeperen DesRochers var onsdag kveld.

Vålerenga kjempet

Selv uten en håndskadd Shay Stephenson så kjempet Vålerenga tappert. De var på høyde med Lørenskog fem mot fem, men når utvisningene kom så tæret kreftene. Og utvisningene kom for Vålerengas del. Med 30 utvisningsminutter mot Lørenskogs 18 så ble det tøft.

Manglet slagkraft

– Lørenskog setter oss under press i store deler av kampen. Vi blir etter hvert slitne og pådrar oss for mange utvisninger. Vi spiller jevnt med dem, men mangler slagkraft offensivt, sier Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen til TV 2.

Spilleforlengelsen rakk å bli to minutter og 24 sekunder lang da Kenny Corupe ble den store helten på Lørenskog. Han satte pucken i Vålerengas mål og sendte Lørenskog til finaleserien i NM. Der venter Stavanger Oilers i Siddishallen allerede førstkommende mandag. Sett over seks kamper var Lørenskog det beste laget. De må allikevel heve seg om de skal vinne sin første «Bøtte» i sin første NM-finale.

Artikkeltags