Kirken må settes i stand for 12 millioner

Mortensrud kirke ser både fin og spesiell ut, men det må gjøres en del med den. Det er beregnet å koste 12 millioner.

MORTENSRUD KIRKE: Steinkirken på Mortensrud er både flott og spesiell. Men for å få den i stand, må det gjennomføres arbeider for i alt 12 millioner kroner. Og så mye forskjellig må gjøres at det vil gå over to år.

MORTENSRUD KIRKE: Steinkirken på Mortensrud er både flott og spesiell. Men for å få den i stand, må det gjennomføres arbeider for i alt 12 millioner kroner. Og så mye forskjellig må gjøres at det vil gå over to år. (Foto: Foto: Arne Vidar jenssen )

DEL

MORTENSRUD: Da Mortensrud kirke sto ferdig for ti år siden, ble den fort lagt merke til. Den var i dobbelt forstand bygget ved å legge stein på stein.

Resultatet ble oppsiktsvekkende, og gjennom alle år har den blitt besøkt ikke bare i kirkesammenheng, men også for se det spesielle bygget. Priser har den også fått.

Men medaljen har en bakside. Mange vil sikkert huske at menighetshuset måtte bygges om fordi man var redd en vegg skule rase ut. Og det har stått bøtter inne i kirkerommet for å ta imot drypp fra taket.

LES OGSÅ: Sentrumskirke kan bli flyttet til Bjørndal!

Ferdigstilles

– Arbeidene som nå må gjøres, betegner vi som ferdigstillelse, sier Torbjørn Borgen, ansvarlig for kirkebygg i Oslo.

– Vi skal se på takkonstruksjonen. Mulig det kan være fuktskader her etter vannansamlinger. Vi skal gjennomgå alt av vegger og tak.

– Og så må vi gjøre noe med parkeringsforholdene. Det er ikke bra å trekke med seg sand og jord inn i både kirke og menighetshus. Her har vi forresten fått en liten jubileumsgave fra OBOS. De støtter jo mange lokale forhold.

Samarbeid

Opprinnelig var det satt av 8 millioner i år til arbeidene på Mortensrud. Nå er dette nedgradert til 6 millioner i år og like mye til neste år.

– Det er så mye forskjellig som må gjøres at vi har funnet det riktig å la arbeidene gå over to år, sier Borgen.

I og med kirkebygget er så spesielt som det er, må arbeidene gjøres i samarbeid med eksperter.

– Vi har hatt og skal fortsatt ha et samarbeid med arkitekt Jan Olav Jensen som tegnet kirken, sier Borgen.

Begynner nå

– Vi har gjort så mye grunnleggende forhåndsarbeid at vi kan komme igang nå ganske snart. Men vi rekker altså bare halvparten i år. Vi samarbeider derfor med menigheten for å kunne gjennomføre arbeidene uten at det går for mye ut over det som hele tiden skjer i kirken, sier Torbjørn Borgen.
 

Artikkeltags