Jonas (21) vil forandre verden

I fjor fikk Jonas Borchgrevink (21) Wenche Foss’ ærespris. Denne uka presenterte idealisten nettportalen MyGoodAct for mektige mennesker.

MENINGSFYLT NETTVERK: 21 år gamle Jonas Borchgrevink fra Nøtterøy forteller at MyGoodAct.com prøver å samle alle dine gode gjerninger på et sted.

MENINGSFYLT NETTVERK: 21 år gamle Jonas Borchgrevink fra Nøtterøy forteller at MyGoodAct.com prøver å samle alle dine gode gjerninger på et sted. (Foto: Foto: Privat)

DEL

OSLO: – Jeg er litt nervøs, men prøver å ikke tenke så mye på det, sier 21-åringen før han skal i ilden.

Konferansen som samler mange mennesker fra inn- og utland, heter Partnership for Change og holdes i Den Norske Opera.Borchgrevinks engasjement imponerer tydeligvis, for han pryder forsiden på programmet for årets konferanse under tittelen «Jonas is changing the world».

LES OGSÅ: Skoleprosjekt blir veldedighetsside

Godt selskap

Partnership for Change er ifølge nettsiden en nøytral plattform som legger til rette for bredt samarbeid, der målet er å finne nye og kreative løsninger på sosiale problemer.

Temaet for konferansen er «Dignity and Empowerment». Jonas kommer i selskap med blant andre Islands tidligere president Vigdís Finnbogadóttir, NHO-president Kristin Skogen Lund, næringsminister Trond Giske og Barry White.

Imponert jury

Jonas store mål er å utvikle MyGoodAct til å bli verdens ledende innsamlingssamfunn innen fem år. Da han fikk Wenche Foss’ ærespris sammen med Rolv Wesenlund for få måneder siden, påpekte juryen at MyGoodAct er neste generasjons arena for sosialt engasjement. Videre heter det blant annet:

«Nettplattformen er nyetablert og fremdeles i støpeskjeen, men juryen i Wenche Foss’ Ærespris finner så mye sterkt engasjementet i denne virksomheten at vi ønsker å gå foran og gi vår støtte og anerkjennelse.

Tross sin unge alder, har Jonas over flere år drevet med veldedighet blant svake grupper i samfunnet. Ideen til My Good Act fikk han allerede som 14-åring. På nettstedet kan brukerne velge prosjekter fra forskjellige hjelpeorganisasjoner, og støtte med månedlige beløp eller på annen måte. Han jobber for å inspirere, motivere og samle mennesker som bryr seg, til å skape en bedre verden.»

LES OGSÅ: My Good Act ordnet verdig julefeiring

Satt studiene på vent

Ideen fikk Jonas da han skjønte at ulike veldedige organisasjoner ikke nådde ut til yngre mennesker.

– Tjenesten tetter kommunikasjonsgapet mellom de unge og de veldedige organisasjonene, den gir unge mulighet til å engasjere seg og være garantert at pengene deres havner i riktige hender, sier Jonas, som nå har satt studiene på vent et år for å jobbe med prosjektet.

LES OGSÅ: My Good Act sørget for kino for fattige

Nettverk for engasjerte

– Siden gir yngre mennesker en tilpasset måte å engasjere seg på, forklarer Jonas.

Gjennom portalen får du opplistet hvilke organisasjoner du donerer til, og hvilke innsamlingsaksjoner du har opprettet. Man kan også følge med på hvor mye hver innsamling klarer å samle inn.

– Det er rett og slett et nettverk for folk som bryr seg, sier Borchgrevink.

Artikkeltags