Populært ungdomshus må redusere åpningstidene

Fra 7. januar 2013 må Riverside ungdomshus på Grønland holde stengt på formiddager.

(Foto: ARKIVFOTO)

DEL

GRØNLAND: Det betyr at de åpner klokken 14.00 på hverdager i stedet for klokken 09.30.

− Vi ønsker ikke å stenge på formiddagene, men grunnen til at det blir sånn er dårlig økonomi. Vi har ikke fått nok penger til å kunne ha de åpningstidene vi har hatt frem til nå, sier fagkonsulent ved Riverside ungdomshus, Siri Graff.

Hun forklarer at Riverside kun fikk halvparten av det beløpet de trengte for å kunne opprettholde de samme åpningstidene som tidligere. Graff legger til at den generelle prisstigningen, og blant annet høyere husleie enn tidligere, fører til at de trenger mer penger.

Riverside ungdomshus er finansiert av Oslo kommune (Handlingsplan for Oslo indre øst) og Barne- og familiedepartementet.

− Vi har fått den samme grunnbevilgningen fra Oslo kommune i mange år, men i Oslo kommunes budsjett for 2013, har vi fått 500 000 kroner mer enn før. Det er vi er veldig glade for, forteller fagkonsulenten.

Komprimerer tiden

Graff sier at til tross for reduserte åpningstider, skal ungdomshuset satse på å gjøre det de har gjort på formiddagen, på kvelden i stedet.

Hun legger til at de ønsker å opprettholde den driften de har hatt til nå, og det vil bli mulighet til å avtale tid før klokken 14.00 med de som jobber på Riverside ungdomshus, hvis det er viktige ting brukerne trenger hjelp med på formiddagen.

− Vi skal gjøre det beste vi kan ut av den tiden vi har her, og tar det heller som en utfordring. Vi har funnet oss i at det blir reduserte åpningstider, men får vi mulighet til å åpne 09.30 igjen, så gjør vi veldig gjerne det, forklarer hun.

Riverside-bygget på Grønland er hovedarenaen, og huser de fleste av aktivitetene.

Graff forteller at det er flere ungdommer som pleier å bruke senteret på formiddagen.

− Selv om de fleste er på skole eller jobb, er det også mange som ikke har noe å gjøre, og trenger hjelp til ting som må ordnes i løpet av kontortiden, sier hun.

Alle er velkomne

Riverside er et tilbud for alle ungdommer i Oslo mellom 15 og 22 år.

− Alle er velkomne hos oss. Mange brukere kommer hit etter skolen eller avtaler med venner å møtes her på fritiden. Ungdommene møter voksne som kan gi trygge rammer og veilede dem til å finne ut av ting på egen hånd, forteller Graff.

Hun forklarer at det kommer ungdommer fra hele Oslo, men flest fra østkanten.

− Det kommer mange ungdommer fra for eksempel Manglerud, Holmlia, Groruddalen, Nordstrand, Søndre Nordstrand, Grønland, Sentrum, Gamle Oslo, Sagene og Alna, sier hun, og legger til at det ikke kommer like mange fra vest i Oslo, men at de selvfølgelig er hjertelig velkomne.
 

Artikkeltags