Krysser fingre for barnehageplass

Småbarnsforeldre i Østensjø er optimistiske og krysser fingre for at barna får barnehageplass fra høsten av.

IKKE BEKYMRET: Hege Anita Bakkejord har såpass store barn at hun regner med at de får plass i hovedopptaket.

IKKE BEKYMRET: Hege Anita Bakkejord har såpass store barn at hun regner med at de får plass i hovedopptaket. (Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN)

DEL

ØSTENSJØ: Hege Anita Bakkejord fra Abildsø har søkt om barnehageplass for første gang, og regner med at både toåringen og fireåringen hennes får plass.– Jeg regner med at begge får plass til høsten siden de er såpass store. Da er det jo lovfestet at de skal få et tilbud, så jeg regner med at det går greit, sier Bakkejord.

LES OGSÅ:

Mangler hundre barnehageplasser

Bøler gård kan bli barnehage

Hun er på tur ved Østensjøvannet med Johannes (4) og Melissa Sofie (2).

– Hvis vi ikke får plass i det hele tatt har vi jo en utfordring, da må vi tenke alternativt. Men jeg er egentlig ikke så bekymret for om vi får plass, jeg tenker mer på om vi får innvilget førstevalget vårt, sier tobarnsmoren fra Abildsø.

– Ikke ja for enhver pris

Tobarnsmor Kjersti Lillebø fra Oppsal søkte barnehageplass til yngstesmann Axel (1) fra februar i år, men fikk ikke plass da.

– Jeg håper på plass så fort som mulig, men regner hvertfall med at han får plass til høsten. Når han har lovfestet rett til barnehageplass må de jo finne en løsning, sier hun optimistisk.

Hun sier likevel ikke ja til hva som helst.

– Barna er jo det mest verdifulle vi har, og vi takker ikke ja til plass for enhver pris. Hvis han får tilbud om barnehage i en annen bydel, så hverdagen blir veldig upraktisk, må vi vurdere om en av oss må være hjemme. Vi har allerede ulønnet permisjon, sier Lillebø.

– Man kan føle seg presset til å si ja, for hvis man takker nei er man jo på en måte ute av gamet, men vi håper på det beste, sier Lillebø.

Flere uten plass

Roy Jonassen
Roy Jonasson, Abildsø, far til Mia (10 mnd): Jeg lever i trua på at vi får plass, hvis ikke må en av oss være hjemme med henne.

Anne Sofie Løken
Anne Sofie Løken, Bøler, mor til Axel (1): Han fikk ikke plass fra februar, så jeg må jo tro på plass til høsten, det har han krav på. Nå deler vi på å ha ulønnet permisjon med ham.

Nan Vold-Andersen
Nan Vold-Andersen, Høyenhall, mor til Johannes (6,5 mnd): Han er født en uke for sent til lovfestet plass, men jeg må jo tro det ordner seg. Den tid den sorg.

 

Artikkeltags