HALMBALLER: Long Board-gjengen “glemte” igjen endel halmballer på toppen av Grefsenkollen, men nå rydder Bymiljøetaten opp. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Long boards med halmballer

I fjor høst ble det arrangert “long board”-konkurranse ned fra Grefsenkollen. Men halmballene ligger der fortsatt.
Kristin Tufte Haga
Publisert 24.04.2012 kl. 15:24 Oppdatert 24.04.2012 kl. 16:49

Tips en venn på e-post:GREFSENKOLLEN:–Bymiljøetaten registrerer at arrangørene ikke har søkt kommunen om tillatelse til dette arrangementet. De har heller ikke ryddet opp etter seg. Det koster Bymiljøetaten både tid og penger til å rydde opp etter andre. Penger og tid som kunne vært brukt på andre oppgaver.Bymiljøetaten kommer til å ta et oppgjør i ettertid med arrangørene. Opprydningen begynte i går og forsetter i dag, sier kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten, Anne Grete Nyrud, og legger til at Bymiljøetaten bruker over 200 millioner kroner til opprydding i skogen, på badestrenger og i parker - hvert eneste år.

Beklager

Arrangør av “long Board”-konkurransen fra ifjor høst, Norges Downhill Skateboard Forbund, beklager at de ikke har ryddet opp halmballene.

– Arrangementet gikk med underskudd, og det har dessverre ikke vært penger til å få ryddet opp disse i etterkant. Det beklager vi selvsagt. Men det har hele tiden vært meningen at vi skulle gjøre det når det ble penger til det, sier Ali Nas, styremedlem i forbundet.

I strid med støynivået

Forbundet mener de har fått tillatelse til arrangementet.

Bydelen bekrefter å ha mottatt en søknad, men at den svarte at den planlagte høyttalerbruken var i strid med støynivået. Arrangøren har heller ingen tillatelse å vise avisen.

Bymiljøetaten opplyser uansett at det er etaten som eventuelt gir "hovedtillatelse" til slike arrangement - og særlig da dette ligger innenfor Markagrensen, og som er en del av Bymiljøetatens forvaltningsområde. Bydelen gir evt. tillatelse knyttet opp mot støynivå.
 

Les mer om:  Nyheter  Nordreaker  Nyheter - Nordre Aker 

På forsiden nå


En feil har oppstått

Beklager, en feil har oppstått.

Sidens adresse kan være feilstavet eller en annen feil har oppstått.
  • status: 500
  • host: tupplur.api.kunder.linpro.no
  • time: May 30, 2015 2:13:59 AM