ØVER: Basic warning med konfransieren: fra venstre: Sondre Semmingsen, Bendik Erlandsen, Sindre Wiig Nordby (konfransier), Jacob Øyre Gundersen og Peder Opland. Foto: FOTO: Thorkild Gundersen

Basic Warning lager NM-låt

Kanskje ikke helt basic med egenprodusert låt til junior-NM på ski. Men det blir det når Kjelsås Langrenn arrangerer.
Kristin Tufte Haga
Publisert 28.02.2012 kl. 11:46 Oppdatert 28.02.2012 kl. 14:32

Tips en venn på e-post:


FORNØYDE: Kjelsås Langrenn er strålende fornøyde med “Framtida vår” - her Basic Warning med konfransier Sindre Wiig Nordby. Foto: FOTO: Thorkild Gundersen

GREFSEN/KJELSÅS: I 2010 nådde det lokale Grefsenbandet Basic Warning finalen i MGP jr, med låta "Kom til oss", da stod de på scenen i et fullsatt Oslo Spektrum. Og ifjor kom bandets første, profesjonelt utgitte CD, "Early Days".

Bandet var også på NRK under ski-VM, med låta "Trøndersk Dynamitt" - spesialskrevet til Petter Northug - skikongen deltok også i videoen.

– Det ble forslått å bruke et lokalt band til en offisiell junior NM-sang. Vi har jo hørt Northug-låta, så det ble naturlig å spørre Basic Warning, og som heldigvis sa ja, forteller Maren Kaarby i Kjelsås Langrenn.

Det er litt småjusteringer igjen før låta «Framtida vår» slippes helt ut, men langrennsgruppa har fått høre.

– NM-sangen har en veldig fin tekst og en fengende melodi. Vi er strålende fornøyde med resultatet, og gleder oss til å spille den for alle andre! sier Kaarby.

Sjekk også Basic Warning-temasiden på dittOslo!

Live på Rådhuset

Låta, som nettopp er om Norges unge skihåp, skal spilles mye under Holmenkollen i løpet av mesterskapet fra 16 – 18. mars, og ikke minst live på Rådhuset under den store NM-banketten lørdagen, med blant annet ordfører Fabian Stang tilstede.

Konferansier under banketten er skiløper Sindre Wiig Nordby, og som også øver med Basic Warning.

– Vi satser på å lage litt show fra scenen, og jeg får mye støtte av bandet underveis. Det blir utfordrende å få alt klart, men gutta tar ting kjapt og det er gøy å jobbe med dem, sier Wiig

Basic Warning har holdt det gående i snart fem år som band. Peder Opland (gitar), Sondre Semmingsen (bass), Bendik Erlandsen (trommer) og Jacob Øyre Gundersen (gitar og vokal) har spilt sammen i kjeller'n til Jacob siden de var 10, i disse dager runder tre av gutta 15 år.

– Har det gøy!

– Vi har det gøy sammen, og da går vi ikke lei. Vi har vært med på veldig mye moro med bandet, sier Jacob Øyre Gundersen, som også har skrevet NM-låta.

Og Jacob har sine fremtidsplaner klare.

– Jeg vil bli låtskriver og produsent. Drømmen er å pakke kofferten og flytte til USA så fort som mulig etter skolen, og gå i Stargates fotspor.

Men først er det junior-NM på ski som gjelder, og hvor han bare kjenner én av deltakerne.

– Even Northug (journ. anm. Petter Northugs lillebror). Jeg får dra opp i Kollen og heie litt ekstra på ham!

Nordre Aker Budstikke legger ut link til junior NM-låta så snart den er klar.
 

Se også Basic Warning-temasiden her.

Les mer om:  Nyheter  Nordreaker  Nyheter - Nordre Aker 

På forsiden nå


En feil har oppstått

Beklager, en feil har oppstått.

Sidens adresse kan være feilstavet eller en annen feil har oppstått.
  • status: 500
  • host: tupplur.api.kunder.linpro.no
  • time: 23.mai.2015 00:07:52