KADAVER: Rosendal fant hunden sin ihjelrevet da han mandag morgen dro ut for å lete etter den. Foto: FOTO: Privat

– Ulven er rett utenfor stuedøren

Eier av hunden Wendy, som ble revet ihjel av ulv like ved Lindeberg, frykter flere angrep om et ulvepar har etablert seg i området.
Vemund Sveen Finstad
vemund.sveen.finstad@dittoslo.no
Publisert 06.03.2012 kl. 11:00 Oppdatert 06.03.2012 kl. 12:33

Tips en venn på e-post:


TATT AV ULV: Hunden Wendy (bildet) ble i tidsrommet natt til mandag revet i hjel av en ulv like ved boligblokkene i Lindeberglia. Eier Oddbjørn Rosendal mener hans elghund har hatt maks uflaks, men frykter at et par kan ha etablert seg i området. Foto: FOTO: Privat

LINDEBERG: Han kunne ikke tro det, Oddbjørn Rosendal, da Statens Naturoppsyn tok kontakt med ham og bekreftet at det var en ulv som hadde revet ihjel elghunden Wendy, som Rosendal har hatt som kompanjong i over ni år.

DITTOSLO.NO GIR 10.000 KRONER I DUSØR FOR BILDE AV ULVEN. LES MER HER.

Wendy forsvant til skogs

Søndag kveld gikk Rosendal tur med hunden som han pleide, i skogen like ved borettslaget han selv bor i på Lindebergåsen i Bydel Alna. Hunden gikk løs, og etter en stund forsvant den til skogs.

– Den pleier å ta slike runder for å løpe etter rev, sier Rosendal til dittOslo.no.

Etter å ha ventet og ropt etter hunden en god stund dro Rosendal hjem og la seg på senga med døra på gløtt, slik at Wendy kunne komme seg inn når hun var lei av å jakte rever.

LES OGSÅ: Ulveangrep kan bli vanligere

Fant blodig kadaver

Men Wendy kom aldri tilbake.

– Halv seks om morgenen dagen etterpå dro jeg ut med en labrador for å se etter den. Labradoren luktet sporet med en gang, og løp langt foran meg. Den kan hende den været ulven, sier Rosendal, som etter kort tid fant et loddent dyr som lå blodig i snøen.

– Jeg så at det var hunden min, og tenkte først at det var rever som hadde rottet seg sammen mot den. Den tanken hadde jeg helt til Statens Naturoppsyn bekreftet at det var ulv, sier han tirsdag.

DITTOSLO.NO GIR 10.000 KRONER I DUSØR FOR BILDE AV ULVEN. LES MER HER.

Frykter ulvepar i området

– Det er helt fjernt for meg. Jeg går tur der ofte har aldri sett noe ulvespor, sier Rosendal. Han vet at ulv tidligere har vært sett i Østmarka ved Enebakk, men trodde aldri den skulle komme til Lindeberg.

– Den har nok streifa innom, og det har vært uflaks for oss. Den kan godt være 10 mil unna nå, men det kan også hende at et par har etablert seg i området. Enslige ulver angriper stort sett ikke hunder, det gjør revirmarkerende par som regner hunden som inntrenger, sier Rosendal.

Han velger å se det positive i situasjonen, ved at han nå slipper den forferdelige prosessen med å avlive sin gamle venn når den ble syk og gammel.

– Ulven har spart meg for det. En ting som er sikkert er at alle hunder her i området blir mye bedre passet på heretter. Vi har fått bakoversveis, det er helt klart. Ulven er rett utenfor stuedøren, sier Rosendal.

Han er ikke redd for ulv personlig, og tror ikke det er fare for at ulven angriper mennesker.

– Men jeg tror mange andre er redd ulven for sin egen del. Det bor mange her som ofte går i skogen. Det tror jeg det blir mindre av nå, sier han.
 

Les mer om:  Groruddalen  Nyheter  Toppsaker  Alna  Nyheter - Groruddalen 

På forsiden nå


En feil har oppstått

Beklager, en feil har oppstått.

Sidens adresse kan være feilstavet eller en annen feil har oppstått.
  • status: 500
  • host: tupplur.api.kunder.linpro.no
  • time: May 23, 2015 6:23:55 PM