Store artister til sommerkonsert på Grefsenkollen

14.-17. juni blir det festivalstemning på Grefsenkollen igjen. I år bygges scena større, og arrangørene håper på 2000 besøkende hver dag.

Jens Pikenes og Penthouse Playboys spiller på Grefsenkollen i juni.

Jens Pikenes og Penthouse Playboys spiller på Grefsenkollen i juni. (Foto: Foto: Anders Auberg)

DEL

GREFSENKOLLEN: Fredag inviterte arrangøren Scene Grefsenkollen til en uhøytidelig lunch i de ærverdige lokalene på toppen av bakken. Gjestene var artistene som er spikret til sommerkonsertene.

Bo Kaspers Orkester, deLillos, Ingrid Olava og Penthouse Playboys er noen av artistene du kan få med deg hvis du tar turen opp til Grefsenkollen. Scenen vil bli plassert nedi bakken på forsiden, og du vil kunne nyte artistene med utsikt over Oslo rett bak dem. Det vil også bli bygget en tribune nærmest restauranten, slik at man kan nyte konsertene derfra.

Nærmest en tradisjon

Lars-Lillo Stenberg spilte på sommerkonsertene i fjor også, og de rundt 500-600 fremmøtte fikk valuta for pengene. I år kommer deLillos tilbake, og gjør den eneste konserten i Oslo-området på Grefsenkollen.

– Det kommer til å bli veldig hyggelig. Jeg spilte her i fjor også, og det var veldig fint, sier han til dittoslo.no.

Bandet har booket ferdig nesten hele sommeren, og skal reise landet rundt og spille, men det ser ut til at dette blir den eneste Oslo-konserten.

– Vi fikk et tilbud herfra, og det virket mest spennende. Vi har mange andre konserter, så vi skal spille i nesten alle fylkene tror jeg. I alle fall alle landsdelene, forteller han.

Bursdagsbarnet Olava

Ingrid Olava har også tidigere spilt på Grefsenkollen. Den gang spilte hun inne, og hun gleder seg til festivalen er i gang.

– Det er jo helt fantastisk her oppe. Jeg synes utsikten er mye bedre her enn i Holmenkollen. Når det er ikke er tåke da, smiler hun. Utsikten denne dagen minnet om forholdene under ski-VM, og man kunne ikke se langt utover byen.

Ingrid Olava fylte 30 år denne dagen, og slappet av under lunchen før hun skulle ned i byen for å feire. Sist hun spilte på Grefsenkollen ble hun positivt overrasket over hvor mange lokale som var og så på.

– Jeg tror det selges billetter til velet først, så det er alltid mye lokale folk her. Det er bra, men når det nå utvides, så kommer det sikkert folk fra hele byen, sier hun til dittoslo.no.

– Finner nye spennende steder

Bo Kaspers orkester satte seg sammen innerst i lokalet, og så utover tåkehavet mens de bestilte seg lunch. Etter noen få spørsmål om å oversette noen av rettene, fortalte de om hvor spennende det er å spille på sånne steder.

– Vi har fått en ny mann som booker for oss, og han finner alltid fantastiske steder hvor man ikke skulle tro at man kunne arrangere konserter. Det bekrefter bare det vi har trodd om Norge. I Sverige gjør man ikke sånt, men det er jo fantastisk, sier vokalisten Bo Kasper Sundström.

Bandet har flere konserter i Norge til sommeren, men tror dette er den eneste i Oslo.

– Det blir en eksklusiv konsert her ja, smiler bassisten Michael Malmgren.

Stolte og spente

Aksel Steen er daglig leder i Scene Grefsenkollen, og er veldig spent på hvordan det blir med den store scena.

– Scenen vil jo stå på nedsida her, så man får utsikt over byen. Og det er jo den beste utsikten i hele Oslo. Helt objektivt sett, smiler han.

Hør daglig leder Aksel Steen i Scene Grefsenkollen snakke om festivalen i videoen under:

 

Artikkeltags