Sjekk Elvestuens planer for kollektivtrafikken

Nye trikkevogner, fortsatt billig pris på månedskort og ny t-banetunnel. Dette står på Ola Elvestuens arbeidsliste.

Aud Kvalbein, Ola Elvestuen og Hallstein Bjercke er alle nye i byrådet.

Aud Kvalbein, Ola Elvestuen og Hallstein Bjercke er alle nye i byrådet.

DEL

RÅDHUSET: Da dittOslo snakket med Ola Elvestuen (V) under byrådsforhandlingene var han spak om hvilken byrådspost han ønsket seg, men at Elvestuen ble miljø- og samferdselsbyråd var nok ingen overraskelse.  

 
 

Selv smiler han når vi trekker fram spørsmålet om han ønsket seg akkurat denne posten.

– Jeg er opptatt av å følge forventninger, og Venstre forventet vel at jeg skulle sikte meg inn på denne posten og at jeg skulle ta ansvaret for miljø og for samferdsel, sier han.

Venstre fikk jo månedskortene ned på 550 kroner. At de har økt litt i pris nå er naturlig, men jeg lover at vi skal holde dem på et lavt prisnivå

Nye trikkevogner

Elvestuen sier at det første han vil gjøre er å hente inn den foreløpige planen om å kjøpe nye trikkevogner.

– Den ligger nå i bystyret. Den vil jeg hente tilbake og tydeliggjøre enda mer. Nye trikkevogner skal bestilles, og derfor må vi være tydelige på hva vi vil ha, sier han.

Aud Kvalbein trår inn i byrådet og får ansvaret for eldreomrsorgen.

Fortsatt lav pris

I tillegg lover Elvestuen at månedskortene skal holde en lav pris. Men hvor høyt en eventuell pris kan stige vil han ikke si noe om.

– Venstre fikk jo månedskortene ned på 550 kroner. At de har økt litt i pris nå er naturlig, men jeg lover at vi skal holde dem på et lavt prisnivå, sier Elvestuen.

Han presiserer at tilbudet på månedskort er utvidet, man kan reise lenger med et månedskort fra Oslo og man kan bruke det på nattbussen.

Staten må hjelpe til

Når det kommer til T-banen skal ikke Elvestuen sitte på gjerdet. Han forteller at en ny t-banetunnel gjennom sentrum er viktig.

– Dette må opp på statlig nivå, fordi en ny tunnel vil bli dyrt. Det er en stor oppgave som staten må være med på. Spørsmålet her er hvordan en ny tunnel skal utformes og når, sier Elvestuen. I mellomtiden vil det jobbes med stadige oppgraderinger av dagens tunnel.

Hallstein Bjercke er ny byråd for kultur og næring.

Gir ikke opp Lambda

Det var en tydelig fornøyd byrådsleder som presenterte det nye byrådet på mandag.

Stian Berger-Røsland kunne også fortelle at de Høyre, KrF, Venstre og Frp har skrevet under på et konstituert samarbeid i bystyret.

– Vi har et sterk sammenhengende borgerlig samarbeid, som kan være til inspirasjon til våre kolleger på Stortinget, uttalte han til pressen på mandag.

Det var Lambda som skapte splid mellom Frp og Høyre i siste omgang, men høyre vil fortsatt ha et Munchmuseum i et Lambda bygg i Bjørvika.

– Vi har ikke gitt opp Lambda, men det ser ikke så lyst ut, innrømmet Berger Røsland.

Streng skjenkepolitikk

Skjenkepolitikken har vært et stort tema i forhandlingene. Byrådet ville ikke si så mye om deres felles plattform før den legges frem for bystyret på onsdag. Likevel kunne Røsland si at det vil skje noen nye grep i skjenkepolitikken i Oslo.

– Det blir nok ikke kortere skjenketider, men det er store utfordringer med skjenkereglene. Det vil bli tatt noen nye grep for å bedre dette, og vi vil ha tettere kontakt med dem som er mer seriøse i utelivsbransjen, sa byrådslederen.

Artikkeltags